Saturday, May 18, 2013

Tonton Astro Arena 801 Live Streaming

Mungkin anda telah cuba beberapa website untuk menonton live 801 terutamanya untuk menonton siaran lansung perlawanan bola sepak tempatan. Sebenarnya anda boleh menonton live bola sepak daripada astro on the go secara live dan bukan dari pada mana-mana server yang kadang-kadang berfungsi dan kadang-kadang tidak berfungsi. Jadi ia adalah rasmi daripada server astro sendiri and legal(sah).

Terdapat juga saluran seperti TV9 yang menydiakan live streaming tanpa pendaftaran. Anda boleh melihat semua live streaming di malaysia melalui pautan yang disediakan disini:
http://lepak-pc.blogspot.com/2013/05/tonton-live-streaming-tv-malaysia.html

Caranya tidak susah, pertama anda hanya perlu daftar astro on the go tanpa apa-apa bayaran disini:
https://onthego.astro.com.my/AstroAccount.html#registerNew:


Setelah itu, satu email akan dihantar untuk pengesahan, klik pada link yang diberikan melalui email tersebut untuk pengaktidan dan anda sudah boleh login ke laman utama astro on the go. Untuk menonton klik pada channel
Disini terdapat senarai siaran yang diberi secara percuma. Mengikut pengalaman saya sendiri setiap kali ada siaran lansung liga super di saluran 801 arena. Siaran tersebut akan disenaraikan untuk tontonan secara live. Buat pengguna kali pertama, anda akan disuruh untuk menginstal microsoft silverlight plugin. Anda boleh mendownload and install secara manual melalui pautan ini:
http://www.microsoft.com/getsilverlight/Get-Started/Install/Default.aspx

Note: Siaran lansung di astro on the go adalah berdasarkan intisari rancangan saluran 801 bermaksud jika pada hari itu tiada live dari 801 makan tiada live streaming pada hari dan waktu tersebut.

Update 1:
Setelah berhubung dengan costumer servis, pihak astro sebenarnya memberikan khidmat astro on the go secara percuma sehingga feb 2014.

0 comments:

Post a Comment